Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Indiansin kausi päättyy viikonloppuna

 

Indiansin kausi päättyy viikonloppuna


Kouvola Indians selvitti toistamiseen itsensä I-divisioonan loppuotteluun erittäin vaiherikkaan välieräottelun päätteeksi. Kouvolan itseluottamus oli kova ottelun ratkaisuhetkillä kun taas Porilaisten tassu vapisi pahemman kerran.

Tuleva 30:s I-divisioonan loppuottelu on Kouvolalle kaikkiaan kolmas esiintyminen arvo-ottelussa, ensimmäinen oli 1993 ja edellinen 2011. Kahdessa edellisessä loppuottelussa vastustajana oli Vantaan Taft.

Kouvolan kausi on herättänyt ristiriitaisia mietteitä;  talvella palkattu päävalmentaja Freddie Weinke sai kenkää valmennettuaan ainoastaan kaksi viikkoa Kouvolassa, takamieheksi hankittu Ryan McGuinness ainoastaan viikon ja pelinrakentaja Nick Gauthier sai lentolipun tappiollisen Pori-pelin jälkeen. ”Weinken ryhmän” vaihtumisen jälkeen Indians kokosi rivinsä uudestaan ja merkkejä paremmasta tuli jo viikossa kun Helsinki 69ers kävi vielä voittamassa Kouvolassa.

Tuon tappiollisen Helsinki pelin jälkeen Kouvola on kaatanut tähän asti kaikki yläpuolellaan olevat joukkueet: aina varamiehisen Nokian ja runkosarjan voittaneen Porin. Indians puheenjohtaja Mika Lindholm ihmetteleekin Nokian päävalmentajan puheita jenkkivahvistuksista :”Telenius on jämähtänyt 80-luvulle ajatuksiensa kanssa. Jos Nokialla eivät rahkeet riitä tähän sarjaan, II-divarissa on kyllä tilaa. Eihän tässä kukaan kait heidän kukkarollaan käy?”.

Yksi peli enää jäljellä ja Indians huokuu itsevarmuutta. Joukkue nauttii pelaamisesta ja haluaa voittaa. Tappioasema ei sitä hetkauta ja jatkoajat ovat sille tuttuja: Indians on viimeisen kahden vuoden aikana pelannut kolme hyökkäyskilpailussa ratkennutta peliä: 2010 välierässä Vantaan Taftia vastaan peli kääntyi vielä Taftille, mutta sen jälkeen 2012 finaalivastustaja 69ers kaatui kotikentällään hyökkäyskilpailussa samoin kuin välierävastustaja Pori.

Kouvolan voittoon tarvitaan kauden paras peli. ”Meidän vahvuudet on tasaisuus ja joukkuehenki” hehkuttaa Indians LB #31 Niclas Carpelan. Carpelan onkin noussut Indians puolustuksen hahmoksi ja henkiseksi johtajaksi upeilla suorituksilla läpi kauden. Carpelanin käsialaa oli mm. välierä ottelun varsinaisen peliajalla blokkaama kenttämaali joka vei lopulta Indiansin jatkoajalle sekä jatkoajalla heittämä lisäpiste Lucas Coxille.

Brett Rosenbaum loukkaantui tappiollisessa pelissä Poria vastaan heinäkuussa, ja on sen jälkeen toiminut valmentajana. Rosenbaum kuvailee 69ersia: ”Heillä on urheilullinen joukkue ja kovat vahvistukset McCrea, Floyd ja Avant.”. Rosenbaum näkee Kouvolan vahvuutena hyökkäyksen ja puolustuksen linjat jotka ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia isokokoisille Nokialaisille ja Porilaisille. Rosenbaum hehkuttaa myös Indiansin takakenttää :”DB:t Tatu Niemi ja Mikko Lautamatti sekä Ville Ampuja ovat nopeita ja tukevat hyvin juoksupuolustusta, hyökkäyksessä laitureilla riittää nopeus pelata itsensä auki 69ersin puolustusta vastaan”. Brett ei myöskään unohda Indiansin juoksuhyökkäystä :”Lucas Cox on loistava keskushyökkääjä jonka panosta ei myöskään 69ers voi sivuuttaa tulevassa pelissä.” Rosenbaumin mukaan lauantaina on tiedossa tasainen peli jota ei kannata missata!

Indiansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvola Indians - logo

Indians - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Indians solmi pelaajasopimuksia

Indians solmi pelaajasopimuksia

Kovaliikkeinen Columbus Givens johtaa Indiansin hyökkäystä Vaahteraliigassa. Givens pelasi pelinrakentajana High Schoolissa mutta siirrettiin laitahyökkääjäksi Collegessa.

Lue lisää
Kokenut Dominic Olney vahvistaa sarjanousijaa

Kokenut Dominic Olney vahvistaa sarjanousijaa

Indians on solminut sopimuksen englantilaisen Dominic Olneyn kanssa.

Lue lisää
Indiansille sopimuksia

Indiansille sopimuksia

Indians on solminut sopimukset Puolalaisen Dominik Dabrowskin kanssa.

Lue lisää