Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Indians solmi pelaajasopimuksia

 

Indians solmi pelaajasopimuksia


Monipuolinen Columbus Givens Indiansin pelinrakentajaksi

Kovaliikkeinen Columbus Givens johtaa Indiansin hyökkäystä Vaahteraliigassa. Givens pelasi pelinrakentajana High Schoolissa mutta siirrettiin laitahyökkääjäksi Collegessa.

Columbus, miksi Kouvola?

- ”Valitsin Kouvolan monien hyvien tarjousten joukosta. Yksi tärkeimmistä syistä on että uskon Indiansilla olevan ei ainoastaan hyvä vaan loistava joukkue Vaahteraliigassa. Lisäksi mahdollisuus pelata päävalmentaja Kari Leivojan alaisuudessa vaikutti valintaani. Meillä oli mahdollisuus tehdä yhteistyötä viime kaudella Helsingissä, mutta silloin asiat eivät menneet niin kuin odotin. Me olemme valmiit Indians showta varten kentällä”.

Givensin odotukset Vaahteraliigasta ovat korkealla pelin tason suhteen ja hän odottaa että Kouvola menestyy sarjassa tulevalla kaudella. Colubus, olet jo ”kokenut” peluri Euroopassa, takana on kaudet Sveitsissä ja Itävallassa. Mikä on suurin ero Euroopan ja USA;n jenkkifudiksen välillä?

- ”Suurin ero on pelin nopeudessa, kokemuksessa ja faneissa, mutta rakkaus peliin on joukkueilla sama sekä Euroopassa että USA;ssa”.

Kyllä, fanien osallisuudessa lajin sisällä on varmasti paljon eroja mm. määrän suhteen. Millaiset terveiset haluat lähettää tässä vaiheessa kautta Kouvola Indiansin faneille?

- ”Indians fanit, alkakaa valmistautua kesään, sillä tästä tulee mahtava kausi. Odotan innolla tapaavani Indians perheen. On näytöksen aika ja aika ”Indians nationin”.  Näin unta että olin osa Indians organisaatiota ja nyt uneni toteutuu”.

Givens saapuu Kouvolaan toukokuun alussa yhdessä linjapelaajien Dominik Dabrowskin ja Benjamin Watkinsin kanssa sekä laitahyökkääjä Dominic Olneyn. Kouvola Indians pelaa kotipelinsä Kuusankosken urheilupuistossa ja kausi alkaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna vieraspelillä Jyväskylää vastaan. Ensimmäinen kotiottelu Kuusankoskella pelataan kesäkuun yhdeksäs Porvoo Butchersia vastaan.

Uusi lehti Indiansin pelikirjaan: TE Kristof Schroeder

Heittopainotteinen Indians hyökkäys sai kovan vahvistuksen kun TE Kristlf Schroeder allekirjoitti sopimuksen Indiansiin. Schroederilla on Saksan passi.

190cm ja 105kg järkäle on paitsi vahva blokkaaja, niin myös oiva kohde sisemmäksi laitahyökkääjäksi. 2012 Schroeder pelasi Itävaltalaisessa Salzburg Bullsin joukkueessa. Kristof ei aikaisemmin ole vieraillut Suomessa, joten mies saapuu hänelle tuntemattomaan kulttuuriin. Tätä hän ei pidä ongelmana, vaan on valmis oppimaan ja tekemään asioita uudella tavalla. Ja kun Kristof pääsee samalla pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa, niin mikä sen hauskempaa.

Sopimusta tehdessä tuli selväksi että sukunimen mukaisesti tarkan Saksalaisen kanssa suora puhe oli valttia. Kristof totesikin että Indians (Juha Hallikainen) oli rehellinen alusta lähtien, joten lopulta sopimuksen yksityiskohdista oli helppo sopia. ”Olen lojaali niille jotka kunnioittavat minua, ja aion antaa kaikkeni tälle joukueelle ja todistaa että olen mahtava valinta kun he pyysivät minua pelaamaan”.

Schroeder on pelannut kahdeksan vuotta ja aloitti pelaamisen siis 14-vuotiaana. Neljä vuotta meni High Schoolissa. Kolmantena vuonna High Schoolissa he voittivat conferensin mestaruuden. College sen sijaan ei mennyt niin putkeen. Joukkueessa oli paljon talenttia, mutta palaset eivät koskaan oikein kolahtaneet paikalleen. Niinpä minusta tuntuu, että sopimus Indiansin kanssa palauttaa myös minut voittokantaan pelikentillä.

USA:n ja Euroopan jalkapallossa on paljon eroja, mutta suurin ero on raha lajin ympärillä. Useat seurat USA:ssa rahoittavat toimintansa pääsylipputuloilla, mutta Euroopassa näyttäisi tärkein tulonlähde olevan yritykset. Toisaalta, USA:ssa pelataan myös paljon rahan takia, kun taas Euroopassa pelataan pelin takia. Siksi pelaaminen Euroopassa on ehkä mukavampaa, koska raha ei ole tärkein asia pelaamisen suhteen.

Kristof, mitä odotat kaudelta 2013?

-”Minulla on isoja odotuksia tulevalle kaudelle. Vaahteraliiga on tietysti iso askel seuralta eteenpäin ja tulokkaan kausi voi olla vaikea, mutta kun kausi alkaa ja joukkue pääsee näyttämään talven työn tulokset, uskon että kaikki se harjoittelu talvella muuttuu voitoiksi kentällä. Odotan voittoja, ja aion tehdä kaikkeni joukkueen eteen että näin tapahtuu!”

Kysyttäessä Schroederin roolia hyökkäyksessä, mies on valmis tekemään mitä käsketään: “Jos minua tarvitaan blokkaamaan juoksuissa tilaa Columbukselle tai keskushyökkääjälle, teen niin. Jos valmentaja Leivoja haluaa että otan palloja kiinni ja teen maaleja, teen niin. Jos minun halutaan tekevän molempia, teen niin. Olen joukkueessa auttaakseni sitä, en ollakseni tähti”.

Indiansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvola Indians - logo

Indians - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Kokenut Dominic Olney vahvistaa sarjanousijaa

Kokenut Dominic Olney vahvistaa sarjanousijaa

Indians on solminut sopimuksen englantilaisen Dominic Olneyn kanssa.

Lue lisää
Indiansille sopimuksia

Indiansille sopimuksia

Indians on solminut sopimukset Puolalaisen Dominik Dabrowskin kanssa.

Lue lisää
Kokenut Kari Leivoja Indiansin päävalmentajaksi

Kokenut Kari Leivoja Indiansin päävalmentajaksi

Kouvola Indians ja Kari Leivoja ovat tehneet Vaahteraliigakautta 2013 koskevan yksivuotisen sopimuksen. Sopimuksessa on pykälä sarjatason vaihtumisen varalta.

Lue lisää